Intercomsystemen

Intercomsystemen bestaan uit een spreek- en luisterverbinding al dan niet voorzien van camerabeeld. Met een intercomsysteem geniet u onder meer de volgende voordelen:

  • U kunt -op afstand- communiceren met mensen voor een gesloten poort of deur;
  • U hoeft de ingang niet continue te bemensen;
  • U kunt mensen die bijvoorbeeld opgesloten zitten in een lift geruststellen.

Gira intercomsysteem bij Stap ElektraIntercomsystemen van Stap Elektra

Wij hebben diverse intercomsystemen (ook wel deurcommunicatiesystemen genoemd) om uw woning of bedrijfsruimte flexibel toegankelijk te maken:

Huisstation video opbouw

Gira huisstation video opbouwCompacter & eleganter dan ooit! Het huisstation video opbouw wordt dankzij capacitieve sensortechnologie comfortabel bediend met een lichte aanraking van de vier toetsen. De vrij-sprekenfunctie reageert zo gevoelig, dat de spreker niet pal voor de microfoon hoeft te staan om verstaanbaar te zijn. Tot de functies behoren, naast oproep beantwoorden en deur openen, het in- en uitschakelen van het oproepsignaal, de keuze uit vijf oproepmelodieën en de volumeregeling van oproepsignaal en spraak.

Bij het TFT-kleurendisplay van de nieuwste generatie profiteert de gebruiker van een goed zicht vanuit verschillende kijkhoeken en een hoge scherptediepte, ook wanneer het bezoek wat verder van de deur af staat.


Huisstation met hoorn

Gira huisstations met hoornHet Gira huisstation bereikt in alle uitvoeringen een spraakkwaliteit die de vergelijking met een mobiele telefoon of handsfree-systeem in de auto kan doorstaan. De gebruiker kiest zijn favoriet uit vijf verschillende oproepmelodieën en daarbij twee optionele functies: licht schakelen – b.v. voor het trappenhuis – en een deuropenerautomaat, die vaak bij artsenpraktijken wordt gebruikt om na het aanbellen automatisch de deur te openen. Deze functies zitten verborgen achter de hoorn, die voor beantwoorden van een oproep zonder verdere toetsdruk eenvoudig kan worden opgenomen.

De vrij-sprekenfunctie is voorzien van spraakweging. De microfoon wordt automatisch geactiveerd aan de zijde waar het geluidsniveau het hoogst is. Wanneer er zeel veel achtergrondgeluid is voor de deur kan de spreker bij het huisstation met een druk op de knop de voorrangfunctie van de microfoon activeren.

 


Giro video terminal

Gira video terminalHoogwaardig qua design, buitengewoon qua afmetingen: Met zijn afmetingen van ca. 19 x 25 cm is de Gira VideoTerminal niet alleen het equivalent van hoogwaardige binnenhuisarchitectuur, maar maakt het ook de bediening van het huisstation natuurlijker en intuïtiever dan ooit tevoren.

Vier toetsen vervullen de basisfuncties menu openen, deur openen, oproepsignaal in-/uitschakelen, licht schakelen en in-/omschakelen van de maximaal drie mogelijke camera’s. De grote gecombineerde draai- en drukknop met achtergrondverlichting is bedoeld voor navigatie door het menu dat met de toets Menu kan worden geselecteerd.


Meer informatie over intercomsystemen

Gira producten zijn uitsluitend exclusief in de vakhandel verkrijgbaar via de elektrotechnische installateur en moeten uit veiligheidsoogpunt ook door hem worden verwerkt en geïnstalleerd. Neem contact op met uw Stap Elektra en laat u adviseren over het onderwerp intelligente gebouwentechniek door de bij Gira opgeleide systeemintegrators of KNX/EIB-specialisten.

Email sturen naar Stap ElektraStap Elektra bellen op 026 – 47 22 928Stap Elektra bezoeken